Voordat ze haar studie Media, Informatie Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam had afgerond, deed Willemijn al ervaring op in de media en communicatie bij onder andere 3voor12 en de vrijdagmiddagcouscous.

Met haar diploma in haar zak gaat ze aan de slag als verslaggever en producer bij radiostation FunX. Daarna vraagt radio Rijnmond haar als sidekick en producer voor hun ochtendshow en krijgt ze bij het lokale Den Haag FM haar eigen radioshow met nog twee andere meiden.

Na een kort avontuur bij radio Rijnmond zet ze haar carrière voort als freelance journalist en presentator bij Den Haag FMOpen Rotterdam, Winq/Gaykrant, VICEAD (regio Den Haag en Rotterdam) en meer.

Ondertussen studeert ze door persoonlijke interesse ‘s zomers Arabisch in Rabat. In augustus maakt ze de stap om daar voltijd te wonen en werken voor media zoals NOS, VRT, Knack en het Duitse ARD. Eind 2019 komt ze terug naar Nederland en wil ze haar ervaring daar inzetten als freelance presentator, dagvoorzitter en producer.